Kelkáposzta töltve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Livi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Kelkáposzta töltve

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta,
50 dkg darálthús,(pulyka)
1 tasak gyors rizs,
1 fej hagyma,
só,
bors ,
delikát,
köménymag( darált,)
2 gerezd fokhagyma,
pici pirospaprika
kevés paradicsomlé vagy sűrített paradicsom
olaj
1 nagy pohár tejföl amit ízesítettem sóval borssal és egy kevés pirospaprikával és delikáttal.
Ezt  a receptet Timi blogjából tanultam, kicsit változtattam rajta a fűszerezést illetően!
http: //ugymintotthon.blogspot.com/2011/11/toltott-keltekercs.html

*

Elkészítés:

A kelkáposzta leveleit leszedem és előfőzöm sós vízben, leszűröm és kihűtöm.
Elkészítem a tölteléket:az olajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, rádobom a húst és fehéredésig párolom, megfűszerezem. főzőm kicsit majd beleteszem a pirospaprikát és egy két kanál paradicsomot amit a nyáron főztem.
Ha nem elég szaftos lehet  bele önteni egy kis vizet és kiforralni!
Megfőzöm a rizst majd a húshoz keverem.
Ezzel a kész hússal megtöltöm a káposzta leveleket, majd kivajazott jénaiba teszem.
A tejfölt elkeverem a sóval delikáttal borssal kevés pirospaprikával éppen csak egy kis színt adjon neki, és a káposztára simítom és megsütöm!

Kelkáposzta töltve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelkáposzta töltve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!