Hozzávalók:
1/2kg – kelkáposzta vékonyra szelve,
8 db közepes burgonya,
1 l víz,+2dl a rántáshoz
1 dl étolaj,
3 evőkanál liszt,
1 mokkás kanál örőlt piros paprika,
2 gerezd fokhagyma,
1/2 fej vöröshagyma,
csipet egész kömény,
2 dkg só,
20 dkg paraszt kolbász.
*
Elkészítés:
Vékonyra szelt kelkáposztát, és a megtisztított megmosott kockára vágott burgonyát, fel tesszük 1 liter vízzel,
sóval, reszelt fokhagymával apróra kockázott vöröshagymával, köménnyel, és a felkarikázott kolbásszal.
Amikor már megfőtt, el készítsük a rántást a hozzá valókkal, 2 dl langyos vízet öntünk hozzá állandó keverés melett sürűre fözzük, és a megfőtt kelkáposztához lassan bele adagoljuk jól össze fözzük sürűre és melegen tálaljuk.