Kelkáposzta főzelék, sült virslivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Kelkáposzta főzelék, sült virslivel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 közepes fej kelkáposzta
2 közepes krumpli
só,  bors
1/2  kk. kanál köménymag
1 mk. kanál majoránna
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 dl tej
2  pár virsli
pirospaprika
kevés zsír  a sütéshez

*

Elkészítés:

A kelkáposztát  szeletekre vágom és a kocára vágott krumplival együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog  a káposzta. Fűszerezem sóval, borssal, köménymaggal. Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor  a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is. A zsírból és lisztből világos rántást készítek, hozzáöntöm és a tejjel hígítom fel. Ekkor teszem bele a majoránnát, azzal nem kell főzni, mert ha sokáig fő, keserű lesz, ha kell még sózom picit és egyet forralok rajta. A virslit karikára vágva kevés zsíron megsütöm, majd a tűzről levéve keverek hozzá egy kis pirospaprikát, tálaláskor a virslivel együtt ebből csurgatok keveset  a főzelékre.

Kelkáposzta főzelék, sült virslivel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelkáposzta főzelék, sült virslivel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!