Kelkáposzta főzelék

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Kelkáposzta főzelék

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1 kg  kelkáposzta
·          1 kis fej hagyma
·         2 gerezd  fokhagyma
·          1 mokkáskanál köménymag
·         20 dkg  burgonya
·          4 evőkanál  olaj
·         4 dkg liszt
·         fél kávéskanál piros paprika
·         1 evk   só
·         fél tk  őrölt bors
·         1,5 l víz
·         ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

*

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és fokhagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.
Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát és a fokhagymát  meg a köményt majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc).
Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne.
Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához szűrjük-keverjük.
10 percig fedő nélkül, szelíden forraljuk, hogy rántás ízét elveszítse.  ízlés szerint utána sózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Feltétként pörköltet, fokhagymás sült húst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt virslit  adhatunk hozzá.
·         ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Kelkáposzta főzelék

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelkáposzta főzelék

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!