Keleties pulykacomb sütőtökkel és birsalmával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tetovált lány

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db pulyka alsócomb
2 ek curry
1 kk fahéj
1 mk szegfűszeg
Olaj
1 kisebb sütőtök
4 db birsalma
2 csomag (40 dkg) rukkola
1 tojás sárgája
1 dl olaj
1 kk mustár
5 csepp citromlé
2 gerezd fokhagyma
2 kk balzsamecet
Só, bors

*

Elkészítés:

A tojás sárgáját habverővel elkezdjük keverni, cseppenként, majd vékony sugárban hozzákeverjük az olajat.
Mikor majonézállagú, hozzákeverjük a mustár, citromlét, csipet sót és borsot.
Belenyomjuk a fokhagymát, majd a balzsamecettel is jól összekeverjük.
Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
A combokat sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tálban összekeverjük a curryt a fahéjjal és a szegfűszeggel.
Jól bedörzsöljük vele a húsokat, egy tepsibe fektetjük (amekkorában bőven elférnek).
Aláöntünk egy pohár vizet, 170 fokos sütőbe toljuk, másfél-két óráig sütjük.
Időnként meglocsoljuk a pecsenyeszafttal, ha elfőne, pótoljuk, de ne legyen túl sok.
A sütőtököt és a birsalmát meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, kétcentis kockákra vágjuk (sütésig a birsalmát érdemes citromos vízben tartani, mert megbarnul).
A sütési idő felénél kivesszük a combokat a tepsiből, beletesszük sütőtök- és a birsalmakockákat, összeforgatjuk a szafttal, visszatesszük a combokat is.
Visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Tálaláskor előtt a rukkolát összeforgatjuk a balzsamos majonézzel.
Egy tányérra halmozunk egy nagy maréknyit, mellékanalazunk a sütőtökös almából, majd egy combot melléfektetünk.

Keleties pulykacomb sütőtökkel és birsalmával