Kelesztés nélküli sajtos pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Kelesztés nélküli sajtos pogácsa

Kelesztés nélküli sajtos pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg finomliszt
5 dkg élesztő
1/2 liter tej
1,5 evőkanál só
1 kávéskanál kristálycukor
2 dl napraforgó olaj
kb. 5 dkg vaj/margarin
30-40 dkg Trappista sajt (de lehet vegyesen füstölttel is)
1 db tojás a kenéshez

*

Elkészítés:

1 dl langyos tejbe beledobjuk az élesztő, a cukrot, kicsi lisztet, néhány percet várunk, felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, a többi langyos tejet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát!
A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal és reszelt sajtot szórunk rá. Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogikat.
Tetejét megkenjük tojással , és reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben (első adagot) 20 percig sütjük. A sütőbe ajánalatos betenni egy meleg vízzel teli hőálló edényt, mert a keletkező gőz jót fog tenni a pogácsánknak.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelesztés nélküli sajtos pogácsa