Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta kb.1-1,5 kg
20dkg bacon szalonna
2 dl tejföl
kb.10-12 db koktél paradicsom (díszítéshez)
Töltelékhez: 50 g
*
Elkészítés:
A kelkáposztafejet fél órát sós vízben állni hagyjuk,hogy a redőkben esetleg megbúvó bogarak távozzanak.
Leőblitjük és forrásban lévő bő sós vízben 15 percig főzzük majd hideg vízbe rakjuk és utána jól lecsepegtetjük.
A kelkáposztát egy kiolajozott tepsiben vigyázva leveleire bontjuk és a közepét a tömör részt kivágjuk.,majd apróra daraboljuk.Ezt a töltelékhez adom!!
Elkészitem a tölteléket úgy,hogy a szalonnán üvegesre párolom a hagymát majd ha kihült összekeverem a többi hozzá valokkal.A töltelék felét a kelkáposzta közepére helyezem labda formában,Ráhajtok pár levele ezt a tejföl felével megkenem majd a maradék töltelékkel körberakom.Ráhajtom a maradék leveleket és a tejfölel megkenem majd a bacon szalonnával betakarom úgy ,hogy a vége csiga alakban feltekerem és hús tűvel rögzitem
Előmelegitett sütőben közepes lángon másfél óráig tű probáig sütjük.Tálra rakva koktél paradicsommal díszitem .