Kelbimbóleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Kelbimbóleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg kelbimbó(mélyhűtött)
1 nagyobb krumpli
1 kisebb fej hagyma

bors
1 mk. köménymag
1 mk. majoránna
1 ek. zsír
1 ek. liszt
1 mk. pirospaprika

*

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kisebb kockákra vágom és a kelbimbókkal együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy ellepje. Sózom, borsozom, beleteszem a  köménymagot is. Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul, addig a megfőnek a kelbimbók is. Ekkor a hagymát kockára vágom, a zsírból és a lisztből hagymás rántást készítek, amikor barnára pirult, leveszem a tűzről, belekeverem a pirospaprikát és felengedem hideg vízzel. Egy szőrön át  a leveshez öntöm, ekkor teszem hozzá a majoránnát, az egészet jól összeforralom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelbimbóleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!