Hozzávalók:
40 dkg mirelit kelbimbó
kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz
só, frissen őrölt bors
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kevés majoránna
kevés friss petrezselyem zöld,
kevés olíva olaj
a habaráshoz:
1 kis pohár tejföl,
1 ek. liszt
a galuskához:
1 tojás
3 ek. liszt,
kevés víz,
csipet só.
*
Elkészítés:
A kelbimbót kevés olíva olajon megpároljuk, (ne engedjük fel nagyon !) Hozzáreszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát.
Felöntjük alaplével, vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat.
Sózzuk, borsozzuk.
Keveset kiveszünk a levesléből, elkeverjük a tejföllel, és a liszttel.
Kikavarjuk a galuskát, majd vágódeszkáról késsel a levesbe szaggatjuk.
A galuska hozzáadása után visszaöntjük a habarást, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket.
Készíthetjük habarás, és galuska nélkül, ételízesítővel sokkal egyszerűbben is.
A galuska helyett levestésztát is adhatunk hozzá.