Kelbimbó leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Kelbimbó leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg mirelit kelbimbó
kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz
só, frissen őrölt bors
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kevés majoránna
kevés friss petrezselyem zöld,
kevés olíva olaj
a habaráshoz:
1 kis pohár tejföl,
1 ek. liszt
a galuskához:
1 tojás
3 ek. liszt,
kevés víz,
csipet só.

*

Elkészítés:

A kelbimbót kevés olíva olajon megpároljuk, (ne engedjük fel nagyon !) Hozzáreszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát.
Felöntjük alaplével, vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat.
Sózzuk, borsozzuk.
Keveset kiveszünk a levesléből, elkeverjük a tejföllel, és a liszttel.
Kikavarjuk a galuskát, majd vágódeszkáról késsel a levesbe szaggatjuk.
A galuska hozzáadása után visszaöntjük a habarást, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket.
Készíthetjük habarás, és galuska nélkül, ételízesítővel sokkal egyszerűbben is.
A galuska helyett levestésztát is adhatunk hozzá.

Kelbimbó leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kelbimbó leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!