Kelbimbó főzelék sült virslivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

½ kg kelbimbó(lehet fagyasztott is)
1 nagyobb krumpli
½  ek. zsír
1 ek liszt
1 mk köménymag
2 dl tej
bors

2 pár Gyulai virsli
½ ek zsír
pici pirospaprika

*

Elkészítés:

A kelbimbót a kisebb kockára vágott krumplit együtt felteszem főni, annyi vízben, ami ellepi, fűszerezem sóval, köménymaggal, pici borssal.
Hamar megfő, addig elkészítem a rántást. A zsírt felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, felöntöm kevés vízzel és a már megfőtt kelbimbóhoz adom, felöntöm a tejjel és jól összeforralom. Ha kell még sózom egy kicsit.
A virslit karikára vágom, zsíron minden oldalán megpirítom, majd a tűzről levéve, megvárom amíg hűl  egy kicsit a zsir(hogy a paprika ne égjen meg), akkor hozzákeverem a pirospaprikát és a paprikás zsírral együtt teszem feltétnek a főzelékre.