Kel káposzta leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tünde

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Kel káposzta leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg kelkáposzta (én 1 kisebb fejet szoktam)
2 db krumpli
2 gerezd foghagyma
1 fej hagyma
2 tk (teáskanál) paprika
sima liszt a rántáshoz
1 tk só
1 leves kocka
1 tk vegeta
1 tk kömény
1 tk bors (én csak felet szoktam)
1 tk majoranna
2 darab visli

*

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedem,majd kicsit beáztatom vízbe pár percre.Utána kicsit lecsöpögtetem és összemetélem.Amikor megvagyok felengedem vízzel,felteszem főni.Teszek bele sót,vegetát,borsot, köményt,majorrannát,leveskockát,zúzott foghagymát.Amíg ezek főnek,addig pucolok krumplit és felkockázom.Felkarikázom a virslit.Elkészítem a rántást is.Mikor fel forr én bele szoktam tenni a krumplit is.Amikor félig megpuhult a krumpli hozzá adom a virslit és főzöm tovább.Lassú forrással szoktam főzni.Amikor már jónak találom a krumplit is,ráteszem a rántást és jól összeforralom és utána még megkóstolom nem e hiányzik valami belőle.
Szeretem mert könnyű és gyors leves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kel káposzta leves