Hozzávalók:
4-6 személyre
25 dkg háztartási keksz
5 dkg mazsola
1/2 dl rum, vagy ennek megfelelő rumaroma
A pudingkrémhez:
4 tojás
15 + 5 dkg cukor
4 ek. kakaópor
15 dkg liszt
3/4 l tej
5 dkg vaj
kevés lekvár a díszítéshez
*
Elkészítés:
A mazsolát alaposan megmosom, meglocsolom egy kis rummal, vagy hígított rumaromával. Egy tálat kirakok keksszel, az alját is és az oldalát is, azokat is meglocsolom rummal, vagy hígított rumaromával. Elkészítem a pudingkrémet. A tojások sárgáját kikeverem 15 dkg cukorral, hozzáadom a kakaóport, a lisztet és fokozatosan felhígítom a tejjel, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzöm. Belekeverem a vajat és a maradék cukorral keményre vert tojásfehérjéket óvatosan beledolgozom. Ezt a krémet ráöntöm a kekszekre, hogy mindenhol jól befedje. Úgy jó, ha egy éjszakát a hűtőben pihen, jól lehűl és összeérnek az ízek. A keksz megpuhul, nagyon finom gyors desszert. Szedhetjük tányérra, pohárba, díszíthetjük lekvárral, dzsemmel, vagy akár tejszínhabbal is.