Kekszes Francia krémes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Kekszes Francia krémes

Recept leírás:

Hozzávalók:

•3 cs vajas keksz (Petrit Beurre)
•4 cs vaníliapuding
• 1 l tej
• 9 ek cukor
• 0,5 l Hulala
• 20 dkg porcukor
• 3 ek kakaópor
• 25 dkg Rama

*

Elkészítés:

1.A pudingot megfőzzük a 9 kanál cukorral és az 1 liter tejjel.
2.Amikor még langyos, belekeverjük a 20 dkg margarint.
3.Lerakunk 6×4 kekszet, és rákenjük a pudingos krémet.
4.Megint 6×4 keksz, erre jön a felvert Hulala. A Hulalára megint keksz.
5.A mázhoz összekeverjük a porcukrot a kakaóval,és a megadott hidegvízzel, rádaraboljuk a maradék (5 dkg) margarint, és betesszük a mikróba. Figyeljük, ha olvad a margarin, kivesszük, simára keverjük, és rákenjük a keksz tetejére. Ha kicsit kemény lenne, újból betesszük a mikróba, hogy könnyebb legyen kenni. Ha kész, mehet a hűtőbe. Jó étvágyat!

Kekszes Francia krémes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kekszes Francia krémes