Hozzávalók:
1 kg alma
8 dl víz
20 dkg cukor
3 csomag vaníliás puding
50 dkg háztartási keksz
Tetejére:
3-4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
8-10 evőkanál víz
*
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk a TW Zöldséghámozóval, és a Konyhai Mindenttudó késbetétjének segítségével lereszeljük. Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve, kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingot 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük. Ez alatt besűrűsödik.
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel és rákenjük a krémet. A tetejére keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz felett felforraljuk egy Mesterszakács Nyeles Főzőedényben (1l-es). A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, ezt a keksz tetejére kenjük.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra összepuhul és a TW Sajtkéssel szépen szeletelhető.
Ajánlott Tupperware termékek:
Zöldséghámozó
Konyhai Mindenttudó késsel
Mesterszakács Nyeles Főzőedény 2,4l-es
Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1l-es
TW Sajtkés
Mérőkancsó 1l-es