Hozzávalók:
1,5 kg alma
0,5 kg kocka alakú háztartási keksz
3 csomag pudingpor
20 dkg kristálycukor
12 ek víz
20 dkg vaj
4 ek porcukor
4 ek kakaópor
*
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk.
Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 ek.
vizet és kb.
10 perc alatt puhára pároljuk.
Közben a vanília pudingporokat a cukor 1/3-ad részével, s 8 ek.
vízzel összekeverjük és az almához öntjük, majd kevergetve, 5 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Kb.
25×30 cm-es tepsit kirakunk a kocka alakú kekszekkel, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét szépen elsimítjuk és erre szépen elrendezzük a maradék kekszeket.
A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük és a kekszekre ráöntjük, majd szépen elkenjük rajta.
4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnapra megpuhulnak a kekszek, s szépen szeletelhető.