Hozzávalók:
50dkg háztartási keksz
3 cs. vaníliás puding
20 dkg kristálycukor
8-10 ek. víz
8 dl víz
1.50 kg alma
a tetejére:
5 dkg ráma
4 ek. porcukor
4ek. kakaópor
*
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk., 5 dl vízet öntük hozzá meg a cukrot. 8-10 perc alatt puhára főzzük . Közben a a vanília pudingot 3 dl vízzel kikeverjük, és az almahóz öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük. Egy 28×23 cm-es tepsi alját kirakjuk keksszel, a meleg almakrémet ráöntjük és befedjük a maradék keksszel.
a kakaóport a porcukorral és a8-10 ek. vízzel felforraljuk, a tűzről levéve belekeverem a margarint. Ezt a mázat öntöm a keksz tetejére. Hűtőbe rakjuk és hagyjuk megpuhulni a kekszet.