Kefires-zabos tönkölybúza kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Kefires-zabos tönkölybúza kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 dl kefír  (nekem épp kaukázusi volt itthon)
½ dl tej
20 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
10 dkg fehér tönkölybúza liszt
10 dkg extra sikértartalmú fehérliszt
10 dkg zabliszt (kávédarálón szoktam a pehelyből lisztet készíteni)
2 kis adagoló tengeri só
1 nagy adagoló cukor
2 kis adagoló szárított élesztő
2 nagy adagoló extraszűz olivaolaj
1 ek. szezámmag
1 ek. lenmag

*

Elkészítés:

A kefírt és a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az olajat majd beleöntjük a gépbe.
A lisztethez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, lenmagot, szezámmagot, összekeverjük és beöntjük a gépbe.
Alap programon (3 óra) sütjük.
(kis/nagy adagoló = kenyérsütőgéphez adott „kanál”)
Elfogyott az isteni paradicsomos rozskenyér, gondoltam valami újdosággal rukkolok elő. Finom lett, hogy többnapos milyen, azt egyelőre nem tudom, de a nagyrészt teljeskiörlésű kenyerek általában  nem veszítik el az élvezeti értéküket,

Kefires-zabos tönkölybúza kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kefires-zabos tönkölybúza kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!