Hozzávalók:
8db felső csirkecomb
1 doboz kefir,
só, bors, fokhagyma
1 db vöröshagyma
majoranna, olaj vagy zsír a sütéshez
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1,5 dl viz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A combokat sózom borsózom, a kefirt tálba öntöm, belenyomok egy duci fokhagymát,majoránnát 1 teáskanállal. /a csirke ízesítéséhez nagyon megy a majoranna/, és a combokat beleforgatom a kefirbe és állni hagyom legalább fél órát, de előző este bepácolni még jobb.
A tepsibe felforrósitom a zsiradékot és átrakom a combokat,rá szeletelek hagymát, paradicsomot, paprikát és öntök alá vizet, lefedem és előmelegített sütőben pirosra sütöm szépen lassan. 35-40 perc 150 fokon.
Amikor megsült tálra szedem, a szaftot kislábasba öntöm a tepsiből és 0,5dl vizzel beforralom, leszüröm és ez lesz a szaftja, amivel a combokat tálaláskor meglocsolom.
Rizzsel vagy krumplipürével tálalom.