Kefíres lángos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

4

Nehézség

Könnyű

Kefíres lángos

Kefíres lángos

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
40 dkg rétes liszt
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek kefír
4 dkg só
4 gerezd fokhagyma
2 dkg cukor
0,5 dl étolaj
2 tojás
1 l étolaj a sütéshez

*

Elkészítés:

1. A liszteket egy mély tálba öntjük, és közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, a sót, és az élesztőt belemorzsoljuk.
Majd a langyos tej felét ráöntjük, s 2 percet állni hagyjuk.
2. Utána hozzáadjuk a tojást, a kefírt, és a maradék tejet.
Ezt az egészet sima tésztává dolgozzuk, és a végén az olajat is beledolgozzuk a tésztába.
Majd fél órát kelni hagyjuk.
3. Barack nagyságú gombócokat csípünk belőle és a tenyerünkkel kinyújtjuk.
4. Előmelegített olajbatesszük sülni, mindkét oldalát 1 percig sütjük aranysárgára.
Kéztörlőpapírra tesszük, hogy a maradék olaj is lecsepegjen róla.
5. Amikor kisütöttük az összeset tálcára, vagy tányérra tesszük és reszelt sajttal, tejföllel kínáljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kefíres lángos