Kefires lángos hűtőben kelesztve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

300

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Kefires lángos hűtőben kelesztve

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         A tésztához:
·         1 kg liszt
·         3 dl tej
·         1 nagy doboz kefir
·         5 dkg élesztő
·         2 tojás
·         1 evőkanál só
·         2 tk  cukor
·
Az ízesítéshez:
·          3-4 gerezd fokhagyma
·         1 dl  olaj
·          2dl tejföl
·         20 dkg sajt

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot.
A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk, majd a maradék 1 dl tejet is.
Jól kidolgozzuk, lágyabb tésztát kapunk.
Én robotgéppel csináltam, és gyönyörű hólyagos lett. Ezután berakjuk a hűtőbe kiolajozott edénybe amibe még dupla akkorán is elfér ha meg kel  majd hagyjuk másnapig pihenni.
Elkészítjük a fokhagymás olajat: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, állni hagyjuk.
Másnap, de akár dagasztás után 4-5 óra múlva, kivesszük a tésztát a hűtőből.
Bőven öntünk olajat a sütőedénybe és jó forróra felmelegítjük.
Ha meleg, olajos kézzel egy marék tésztát jó vékonyra széthúzogatunk, és a forró olajban kisütjük.
A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot.
Ebből a tésztából kb. 25 db lesz.
Mivel a lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, és mindig annyit sütök ki, amennyit egyszerre megeszünk.

Kefires lángos hűtőben kelesztve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kefires lángos hűtőben kelesztve