Hozzávalók:
1 kg finomliszt …
3 tojás
3 kispohár kefir v. 1 nagypohár
5 dkg élesztő
1 dl tej
csipet só
1 dl olaj
*
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben csipet liszttel és csipet cukorral felfuttatom.
A lisztet a tojásokkal összemorzsolom.
Csipet sót adok hozzá.
Beleöntöm a már felfuttatott élesztőt, a kefirt, és összedolgozom a tésztát egy tálban.
A tetejét megkenem olajjal.
A tálat letakarva a hűtőszekrénybe teszem egy éjszakára.
Másnap egyforma kis darabokat tépek ki belőle, ezt kigömbölyítem, összelapítom, és két kézzel (úgy, hogy közben a tészta a levegőben lóg) kihúzogatom kerekre.
Forró olajban kisütöm pirosra mindkét oldalát.
Fokhagymával, sajttal, tejföllel vegyesen vagy külön-külön is tálalható.
A maradék műanyag zacskóban lezárva, hűtőben egy hétig is eláll.