Kefíres lángos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

240

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Kefíres lángos

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
1 kg liszt
2 dl tej
6 dl kefir
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál cukor
Az ízesítéshez:
fokhagymás olaj
tejföl
sajt

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos cukros tejben. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és a többi hozzá valót: a kefirt, a tojásokat és a sót is . Jól kidolgozzuk,a robotgép spirálját használjuk. Könnyű lágy tésztát kapjunk , hólyagos legyen. Másnapig a hűtőbe de minimum 3-4 órára tegyük a hűtőbe..
Másnap:, Elkészítjük a fokhagymás olajt: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, állni hagyjuk
Kivesszük a tésztát a hűtőből. Készítsünk elő egy serpenyőt, s öntsünk bele olajat. Az a jó, ha bőven öntünk bele, mert akkor a lángos nem szívja magába. Forrósítsuk fel az olajat. /Egy kis próbatésztával ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet./ A tésztát nem túl vékonyra , kb 1 cm vastagságúra kinyújtom, majd feldarabolom. Kicsit még hagyom kelni, Fogjunk a kezünkbe egyet közülük, s kezdjük laza mozdulatokkal körkörösen széthúzni a megfelelő méretűre, s tegyük bele az olajba. Süssük mindkét oldalán kb. 1-1 percig, s amikor megfelelőek, szedjük ki papírtörlővel kibélelt tálba állítva. Amint a következőt is beraktuk az olajba, sózzuk meg a már kivett kész lángost mindkét oldalán ízlés szerint.
A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot.
A lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben.

Kefíres lángos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kefíres lángos