Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
40 dkg rétes liszt
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek kefír
4 dkg só
4 gerezd fokhagyma
2 dkg cukor
0,5 dl étolaj
2 tojás
1 l étolaj a sütéshez
*
Elkészítés:
1. A liszteket egy mély tálba öntjük, és közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, a sót, és az élesztőt belemorzsoljuk.
Majd a langyos tej felét ráöntjük, s 2 percet állni hagyjuk.
2. Utána hozzáadjuk a tojást, a kefírt, és a maradék tejet.
Ezt az egészet sima tésztává dolgozzuk, és a végén az olajat is beledolgozzuk a tésztába.
Majd fél órát kelni hagyjuk.
3. Barack nagyságú gombócokat csípünk belőle és a tenyerünkkel kinyújtjuk.
4. Előmelegített olajbatesszük sülni, mindkét oldalát 1 percig sütjük aranysárgára.
Kéztörlőpapírra tesszük, hogy a maradék olaj is lecsepegjen róla.
5. Amikor kisütöttük az összeset tálcára, vagy tányérra tesszük és reszelt sajttal, tejföllel kínáljuk.