Hozzávalók:
6 kis pohár kefir
6 ek. cukor
2 ek. étkezési zselatin
1 cs. tejszín ízű habpor
1,5 dl tej
*
Elkészítés:
A kefirt lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a zselatint. Langyosítjuk (nem forraljuk fel!).
Közben, míg kihűl a kefir, a tejszínport kemény habbá verjük a Maxi-Mix-ben, a csomagoláson levő utasítás szerint.
Mikor a kefir teljesen kihűlt, bele keverjük a tejszínhabot és Fesztiválba öntjük (1 literes formába).
Hűtőben dermesztjük. Kb. egy óra alatt megdermed. Ezután tálcára borítjuk és ízlés szerint díszíthető.
Tipp: Mikor érnek a gyümölcsök a kertben, eper, málna, ribizli, stb., én bele szoktam keverni a kész kefirbe és úgy dermesztem, de keverhető bele csokoládé reszelék vagy kandírozott és aszalt gyümölcs is. Mindenki ízlése szerint gazdagíthatja a kefir tortát. Mi natúrban is nagyon szeretjük.
Ajánlott Tupperware edények:
Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Fesztivál edény a formázáshoz
Maxi-Mix