Kedvenc sós rudak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Kedvenc sós rudak

Recept leírás:

Hozzávalók:

600 gr darás liszt
200 gr margarin
20 gr élesztő
2 tojás
egy kevés tej (1,5 dc kb.)
1 kiskanál cukor
2 kiskanál  tengeri só + a szóráshoz
köménymag
kevés olaj a kikenéshez

*

Elkészítés:

Az élesztőt a tejjel, és a cukorral kikelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, az  összemorzsolt  margarint, egy tojássárgája és a só keverékéhez.
Egy keményebb állagú tésztát kell hogy kapjunk.
A tésztából kb. 1 cm vastag, és 10-12 cm széles  csíkot nyújtok.
Én úgy csinálom, hogy először egy 1 cm vastag kör alakú lapból kés segítségével csíkot vágok.
A maradék tésztából ezt újra megcsinálom és addig folytatom amíg a tésztából van.
A gyúródeszkán így több darab külömböző nagyságú téglalapom van ( ezt csak kezdőknek írtam le, mert ezt a profik tudják ), amiket először megkenek a  maradék felvert tojással, megsózok és köménymaggal megszórok.
A tésztalapokat 1,5 cm-es rudakra felszeletelem.
A rudakat a két végükön megfogom, egyet csavarintok rajtuk, és így rakom őket a kiolajozott tepsire.
Előremelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütöm őket.
Ha kisültek és kihűltek, nem kell betakarni, mert ropogósan a legjobb.
Lehet útravalónak is csomagolni.

Kedvenc sós rudak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kedvenc sós rudak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!