Kedvenc dió tortám

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nyáriné Titi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Kedvenc dió tortám

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta:
7 tojás14 dkg cukor14 dkg liszt  Krém:
30dkg margarin15 dkg cukor3 dkg vaníliás pudingpor15 dkg darált dió2 dl tej1 csomag vaníliás cukor1/2 üveg rum aroma (vagy 1 dl rum)Díszítéshez:
2 csomag tejszínhabpor1 csomag habfixáló3 dl hideg tej

*

Elkészítés:

Először elkészítjük a krém alapot:
A vaníliás pudingport alaposan elkeverjük a tejjel.Megfőzzük,ha kész robotgéppel keverni kezdjük,hogy kihűljön (kb. 3-4 perc)Hozzászórjuk a cukrot,vaníliás cukrot,rum aromát (esetleg rumot)(kb.2-3 perc)Legvégén hozzáadjuk a margarint ,darált diót és simára keverjük.
A piskótát megsütjük:
A sütőt bekapcsoljuk,hogy felmelegedjen 160 fokra.A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük,hozzá a cukrot addig keverjük amíg szép fényes nem lesz.A gépet elzárjuk és kézi habverővel széles mozdulatokkal hozzáadjuk a tojássárgákat.A lisztet szitálva vagy magasabbról szórva belekeverjük.A formába öntjük,amennyiben nem szilikon forma,akkor az alját sütőpapírral béleljük,ha nincs otthon akkor sima géppapír is jó.Eligazítjuk,úgy hogy a széleire kikenjük homorúalakú legyen a torta,mivel sütés hatására a közepe felemelkedik.25-30 percig sütjük,tűpróbát teszünk.Fejjel lefele fordítva az asztalon hagyjuk egy kicsit kihűlni,hogy ne essen össze.3 lapra vágjuk.A krémmel egyenletesen megkenjük.A maradék krémmel az oldalával kezdve felfele húzva,majd a tetejét is bekenjük.
Díszítés:
A habot ,a fixálót és a tejet habverővel kemény habbá verjük.Habzsákba,de ha nincs egy egyszerű zacskóba töltve a torta tetejére kicsi halmokat készítünk és egész dióval díszítjük.
Ajánlatos legalább 6 órára hűtőbe rakni,hogy jól áthűljön

Kedvenc dió tortám

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kedvenc dió tortám

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!