Kecskesajt házilag.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

andika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

7

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 liter tej, 4 ml sajtoltó (gyógyszertárban kapható) 3 evőkanál tejföl

*

Elkészítés:

A ˙nyerstejet melegítse kb. 35 c-ra. Tegye bele a tej mennyiségének megfelelő oltót. A 3 evőkanál tejfölt, a tej fél óra alatt megdermed. Ekkor késsel vágja apró darabokra, vagy keveréssel alaposan törje össze. Fél-egy óra alatt a savót kiadja. Nagyon kis lángon, folyamatosan keverve utó kell melegíteni, kb. 42 c-ra. Amikor kis, gumiszerű rögöket kap, merje sajtformába, vagy egyszerűen gyümölcsmosó formába. A savó kicsurog (ez is iható: finom és egészséges). A készülő sajtot többször meg kell fordítani.
24 óra múlva ki lehet venni a formából, sóval vékonyan, egyenletesen be kell dörzsölni.
Ekkor már ehető, de érlelve finomabb lesz

Kecskesajt házilag.