Hozzávalók:
2 kg vegyes kecskehús ,
2 ek zsír ,
3 közepes vöröshagyma ,
2 gerezd fokhagyma ,
só ,
bors ,
1-1 csipet kakukkfű ,
rozmaring ,
2 tk tört paprika ,
1 jó ek házi paprika krém ,
Chili paprika por
Nokedli :
3 tojás ,
só ,
20 dkg túró ,
1 kis csokor friss kapor ,
kb 1 dl víz ,
annyi liszt ( sima és rétes liszt vegyesen ) hogy jó állagú nokedli tésztát kapjunk
*
Elkészítés:
Megmossuk, kockára vágjuk a húst.
A hagymát felkockázzuk.
A zsíradékon megdinszteljük a hagymát, majd rá rakjuk a húst és fehéredésig sütjük.
Lefedve hagyjuk hogy levet engedjen.
Ha meg engedte a levet rászórjuk a piros őröltpaprikát, a fűszereket és összekeverjük.
Továbbra is lefedve csendes tűzön főzzük.
A chiliport ízlés szerint adjuk hozzá, aki nemszereti elhagyható.
Ha szükséges nagyon pici vizet adunk hozzá.
Kb 2 órát főztem míg meg puhult Amig fől a hús elkészítjük a nokedlit.
3 tojás, só, kb 20 dkg túró 1 kis csokor kapor összedarabolva.
Kb 1 dl.
víz annyi liszt amit felvesz, hogy jó állagú nokedli tésztát kapjunk.
Ezt összekeverjük és sós lobogó vízbe szaggatjuk.
Ha megfőtt leszűrjük és pici zsírt tehetünk rá, hogy ne ragadjon össze.