Kecskegidasült

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

110

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Egy egészen fiatal, 1 vagy 2 hónapos kecskegida
vagy bármely részek az egészből
újhagyma
friss  kakukkfű
olaj

5 dg finom húsos füstölt szalonna szeletek
ez az utóbbi ki is hagyható
1, 5 dc víz

*

Elkészítés:

A  kecskegida húsa annyira szűzies- tejes ízű, hogy alig kell valamivel megbolondítani. A húst kissé bevagdosom, megsózom. Egy nagyobb kiolajozott tepsibe belehelyezem a húst, én feldarabolva szoktam. Megszórom a apróra vágott újhagymával, apróra tépett kakukkfűvel  és a szalonna szeletekkel. Kicsit meglocsolom étolajjal, nem ajánlom az olíva olajat. A hús alá vizet öntök, és alufóliával letakarva 180 fokon sütöm 80 percig. Amikor az alufóliát a húsról leveszem továbbsütöm, időnként meglocsolgatva,szép pirosra.
Nagyon finom hozzá a lábasban sült petrezselymes- hagymás burgonya.