Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
20 dkg porcukor
3 cs tiramisu pudingpor (főzős)
1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
4 ek cukor
3 ek erős feketekávé
2 ek nescafe
12 dkg vaj (margarin)
A díszítéshez:
1 dl tejszín
1 ek porcukor
1 ek habfixáló
kávészemek
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
Lassan hozzákeverjük a tojássárgákat, a vaníliás cukrot s a pudingporokat.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és megsütjük.
A krémhez a tejben elkeverjük csomómentesen a pudingport, a cukrot, a nescafét, és sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, és apránként hozzákeverjük a pudingos krémet és a két evőkanál feketekávét.
A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, és megtöltjük a krémmel, és be is vonjuk vele az egész tortát.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a habfixálót.
A torta tetejét habrózsákkal és kávészemekkel díszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.