Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
4 ek. liszt
1 ek. őrölt kávé
fél mk. kanál sütőpor
25 dkg málnadzsem
*
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverőtálban géppel felverem a cukorral, amíg kemény piskótamassza lesz, megáll a keverő karon. Ezután kézi habverővel óvatosan hozzákeverem a sütőporral és őrölt kávéval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, előmelegített sütőben közepes hőfokon sütöm. Deszkára borítom, lehúzom róla a papírt, nedves konyharuhára teszem és feltekerem, így hagyom kihűlni. Ezzel a módszerrel nem törik el, szép tekercs lesz. Miután kihűlt, kitekerem, megkenem a málnadzsemmel, visszacsavarom, hagyom kicsit állni, utána szeleltem. Porcukorral díszítem.