Kávés-mogyorós habcsók

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Kávés-mogyorós habcsók

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 tojásfehérje
·  2 dl kristálycukor (eredetileg 2,5 dl)
·  2 ek étkezési keményítő
· 15 dkg mogyoró (apróra vágva)
· 1 ek instant kávé
· 2,5 dkg étcsokoládé , apróra vágva
· csipet só

*

Elkészítés:

1.              A sütőt melegítsük elő 150 C fokra, 2 nagy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
2.              A tojásfehérjéket verjük lágy habbá a csipet sóval, több részletben adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk.
3.              Öntsük a habra a keményítőt, mogyorót, csokit, kávét, és keverjük össze nagy mozdulatokkal.  Evőkanállal tegyünk viszonylag nagy halmokat a tepsikre egymástól 2-3 cm távolságra (én a száraz anyagokat először külön összekevertem, és úgy adtam hozzá a habhoz).
4.              Süssük 30 percig a 150 fokos sütőben. (Simán sütöttem, nem légkeveréssel.)  Akkor jó, ha világos színű lesz kívül is, alul is, és ha megnyomjuk a külsejét, keménynek érezzük, nem reped szét azonnal. Próbáljunk egyet megemelni, el kell válnia a sütőpapírtól. Ha még ragad hozzá, akkor szüksége van még pár percre. A két adagot egymás után süssük meg.

Kávés-mogyorós habcsók

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kávés-mogyorós habcsók

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!