Hozzávalók:
a tésztához:200g búzafinomliszt,200g olaj
200g víz,1csipet kristálycukor,1csipet só
6db közepes méretű tojás
Kávés-csoki krémhez:50g étcsokoládé,700ml tej,2cs csokipudingpor,150g kristálycukor
Ezen kívül:
500ml meggle cukrozott habtejszín
A tetejére: 100g olvasztott étcsokoládé, 50 g színes szóró cukor.
*
Elkészítés:
A tészta elkészítése: a vizet és olajat egy fazékba tesszük és hozzáadjuk a sót és cukrot.
Közepes lángon főzzük.
Mikor pattogni kezd az olajos víz, beletesszük a lisztet és folyamatos keveréssel reszteljük a tésztát.
Mintha rántást készítenénk.
Kb.
2-3 perc.
Ezt egy tálba áttesszük és hagyjuk kézmelegre hűlni.
Ezután egyesével hozzáütjük a tojásokat.
Közben robotgép segítségével keverjük.
Mikor egy jó sűrű állagú nokedli tésztát kapunk, akkor jó.
A tésztát egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Hagyjunk távolságot közöttük, mert térfogatuk megnő.
Egy kis vízzel spricceljük le a fánkok tetejét.
Előmelegített sütőben elsőnek 200 fokon, légkeverésen 15 percet sütjük, majd vissza vesszük a hőfokot 180 fokra és további 20 percet sütjük.
A sütőt sütés közben, tilos nyitogatni!
Ezután én nem vártam kivettem és azonnal még forrón ketté vágtam, de hagytam felvágatlanul is, hogy össze esik-e és nem.
Hagyjuk kihűlni.
A krémelkészítése: a hozzávalókból egy sűrű pudingot főzzünk, majd még melegen hozzáadjuk a csokit és a vajat.
Elkeverjük benne, majd folpakkal lefedve, hagyjuk kihűlni.
Felverjük a habtejszínt.
Ebből 3 evőkanálnyit hozzáadunk a kihűlt csokispudinghoz és beledolgozzuk.
A csokikrémet és sima habot külön csillagcsővel elátott habzsákokba töltjük.
Betöltjük a fánkokat.
Elsőnek a csokikrémmel töltjük, majd erre nyomunk sima tejszínhabot és erre tesszük a fánkok tetejét.
Végül a felolvasztott csokival meglocsoljuk a tetejét és megszórjuk színes szóró cukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!