Kávépuding (panna mocca)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Kávépuding (panna mocca)

Recept leírás:

Hozzávalók:

250 ml habtejszín (30%-os)
250 ml tej
40 g kristálycukor
2,5 db zselatinlap
1 tk 100%-os vanília kivonat
2 adag presszókávé (100 ml)

*

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk.
Hozzáontjuk a frissen lefozott presszókávékat.
A zselatinlapokat beletesszuk a tejszínes, kávés tejbe és addig keverjuk, amíg teljesen elolvad benne.
4 kis tálkát hideg vízzel kioblítunk (így majd konnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát a tálaláskor) és igazságosan elosztjuk bennuk a krémet. Megvárjuk, amíg kihul és 5-6 órára a hutobe tesszuk.
Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a kávépudingot.
(Eredeti recept, Petra, a Nosalty háziasszonya.)

Kávépuding (panna mocca)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kávépuding (panna mocca)