Hozzávalók:
4 db tojás
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
25 dkg liszt
és esetleg ha tarka kuglófot szeretnénk, akkor 2-3 ek kakaópor
Bár én most csak egy 5 dkg-nyi tördelt csokit dobáltam bele.
*
Elkészítés:
A tojások sárágáját kikavarjuk a cukorral, majd jöhet bele a tej és az olaj, majd a liszt és a sütőpor. A fehérjékből habot verünk, és óvatosan, mint egy piskótatésztánál a lisztes masszához adagoljuk. Ha csokidarabosat sütünk, akkor az egész egyszerre belemehet az alaposan kivajazott-lisztezett formába. Ha kakaósat szeretnénk, akkor a massza 2/3 részét tesszük a formába, a maradékba beleszitáljuk a kakaóport, és úgy öntjük a világos tésztára. egy kanállal óvatosan belekavargatunk, ettől lesz márványos a tészta, amikor megsül és felvágjuk. Előmelegített sütőben sütjük. Még melegen kijön a formából, lehet porcukrozni.