Hozzávalók:
Kavart almás.
35dkg. Liszt, 1 t.k.sütőpor, 1t.k. Szódabikarbóna. 1 e.k. Fahéj.
4 tojás. 30Dkg. Cukor. 1. vanília cukor. 10 dkg. Darált dió.
2,5dcl. Olaj. 40Dkg. Reszelt alma.t.k. Citrom lé, KB.4e.k. Porcukor.
*
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk a hibás részeket eltávolítjuk és a nagy jukú reszelőn lereszeljük és félre tesszük. A lisztet a sütő port, szódabikarbónát, 1 e.k. Fahéjat össze keverjük és félre tesszük. Egy másik tálba felütjük a négy tojást ebből /1 e.k. Fehérjét elveszünk. félre tesszük./ A tojásokhoz adjuk a 30dk. Cukrot vanília cukrot és fehéredésig keverjük. Majd hozzá adjuk a darált diót. Ezzel is elkeverjük. Utána bele forgatjuk a reszelt almát, majd a lisztes keveréket, és végül 2,5. dcl. Olajjal lazítjuk a tésztát. Sütő papírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük és elő melegített sütőben sütőtől függően 20-25 percig/tű próbáig/ sütjük.
Amíg hűl a tészta elkészítjük a cukor mázt. ½ tojásfehérjéhez adunk 1 t.k. Citrom lét, k.b. 4e.k. Porcukrot. Ezt a keveréket habosra KEVERJÜK: 4-5. perc. Bele öntjük a zacskóba a zacskó végét levágjuk és vékonyan a tésztára csurgatjuk a cukor mázt. Száradás után szépen szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok.