Kati pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rena

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Kati pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 tojás
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1kk. cukor
0.5 dl tej
2-3 dl tejföl és
ízlés szerint só
1 tojás a tészta megkenéséhez

*

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral és 1 ek. liszttel megfuttatjuk.
A sóval összevegyített liszttet a vajjal vagy margarinnal elkevert tojással, a megfuttatott élesztővel és a tejföllel összegyúrjuk úgy, hogy közepes keménységű jól kidolgozott tésztát kapjunk.
A tésztát kb. 2 centiméteres vastagságúra kinyújtjuk, tetejét éles késsel bevagdossuk, és 3cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A pogácsákat kikent tepsibe nem túl szorosan egymás mellé helyezzük, és a felvert tojással megkenjük. Kb. fél órán át kelni hagyjuk, majd újra megkenjük,és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten 180 fokon aranysárgára sütjük.

Kati pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kati pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!