Hozzávalók:
Franciasalátához:
2 sárgarépa
25 dkg borsó(mélyhűtött is jó)
3 főtt tojás
2 alma
4 csemegeuborka
3 dl majonéz
2 dl tejföl
Kaszinótojáshoz:
4 tojás
5 dkg vaj
1/2 hagyma
1 májkrém
só
*
Elkészítés:
Elkészítem a franciasalátát. A sárgarépát kockára vágom, megfőzöm, a borsót is főzöm pár percig. Egy tálban összekeverem őket, hozzáadom a szintén kockára vágott almát, csemegeuborkát, a főtt tojás sárgáját, a fehérjét kockára vágva teszem bele. Az egészet megsózom, leöntöm a majonéz és a tejföl keverékével. Hagyok annyit, ami a kaszinótojásokat bevonja. A kaszinótojásokhoz keménye főzöm a tojásokat, sárgáját kikaparom, kikeverem a vajjal és a májkrémmel, hozzáadom a reszelt hagymát, sózom, borsozom. Visszatöltöm a tojásokba, a franciasalátára helyezem és leöntöm tartármártással. Sonkával, pirított kifliivel tálalom.