Kaszinótojás franciasalátával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 db tojás, 1 cs franciasaláta alap (mirelit), 1 db alma, 1 kisebb fej vöröshagyma, csemege uborka25 dkg, 4dl tejföl, 2 ek, mustár, 2 ek cukor, só ízlés szerint,15 dk vaj, 1 cs zselatin, őrölt bor 2-3 csipetnyi 4.db közepes krumpli

*

Elkészítés:

A franciasaláta alapot enyhén sós vízben megfőzöm, majd a levét leöntöm, egy picit hűlni hagyom, hozzáaprítok egy almát és a csemegeuborkát (most kukoricám nem volt itthon, így az elmaradt).
4db tojás sárgáját pici borssal, 2 ek cukorral e ek, mustárral és kb 1, 5 dl étolajjal kikeverem.
(Az olajat először cseppenként állandó keverés mellett adom hozzá, mert akkor nem csomosodik össze) Hozzáadok 4 dl tejfölt és egy zselatint 1 dl vízzel kikeverem felmelegítem a micróba amig vízszínű átlátszó nem lesz és hozzákeverem a majonézhez.
Ennek a mennyiségnek kb felét ráöntöm a franciasalátára.
Közben a 16 db tojást sós vízben megfőzöm(azért kell a só bele hogy könnyebben lejöjjön a héja) Letisztítom a héjjától, majd langyos vízben megmosom és kiszedem a sárgáját egy külön edénybe, ehhez adom hozzá a megfőzött összetört 4 krumplit és a 15 dkg vajat.
pici borsot, és visszatöltöm a kettévágott tojásokba amiket a kész franciasalátára helyezek.
A tetjüket meglocsolom a zselatinos majonézzel.
Nagyon finom, próbáljátok ki!