Kaszás pecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Kaszás pecsenye

Kaszás pecsenye

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 kis fej hagyma,1 fehér paprika,2 paradicsom,4-5 szelet füstölt és fehér szalonna, 60 dkg sertés lapocka,só, bors,2 teáskanál piros paprika,6-7 nagyobb burgonya.Kb 1/2 l olaj a krumpli sütéséhez.

*

Elkészítés:

3 kis fej hagyma,1 fehér paprika,2 paradicsom,4-5 szelet füstölt és fehér szalonna, 60 dkg sertés lapocka,6-7 közepes burgonya.
A füstölt és fehér szalonnát kisütöd,a zsírjából kiveszel,azon  a 2 db. szálasra vágott hagymát megpirítod,paprikát és paradicsomot csíkokra vágod ebben lepirítod,rá a pirospaprika,ha kész,félre teszed.A csíkokra vágott sertés lapockát a többi szalonna zsírban,lepirítod,pici vízzel felöntöd,ezt többször visszapirítod,hogy jó szaftos legyen,erre só,bors( jó borsos legyen).Ha puha és jó szaftos a hús,ráteszed az elkészített lecsós alapot,összeforralod és kész.Külön egy fej hagymát karikára vágod,lepirítod,és ezzel+ a szalonnával díszíted.
A burgonyát megtisztítod,meghámozod,cikkekre vágod, bő olajban kisütöd.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kaszás pecsenye