Hozzávalók:
2 cs gesztenyemassza
35 dkg darált keksz
kb. 2 dl tej
1 vaníliás cukor
3 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 ek cukor
15 dkg margarin (vaj)
1 cs babapiskóta (24 db)
2 dl tej
3 adag kávé
0,5 dl Amaretto (vagy rum, esetleg rumaroma)
4 dl tejszín
*
Elkészítés:
A gesztenyemasszát elkeverem a keksszel és a tejjel, majd belenyomkodom egy normál méretű tepsibe (nálam kerek tortaforma). Cukrot nem teszek hozzá.
A pudingot megfőzöm a tejben, közben hozzáadom a cukrot. Mikor kész a puding félrehúzom a tűzről, hozzádobom a margarint és botmixerrel jól kikeverem.
Felét ráöntöm a gesztenyemasszára. A tejet, kávét, összekeverem, a babapiskótákat belemártom, de csak egy pillanatra, hogy el ne ázzon nagyon. Rásorakoztatom a krém tetejére, utána a maradék pudingos krémet ráöntöm. Végül rásimítom a kemény habnak felvert tejszínt, amibe a habfixálót is beletettem (ha hulalát használunk nem kell fixáló.Pár órára berakom a hűtőbe és már szeletelhetem is.
A tetejét télifagyival,amit előtte olvasztott csokival bevontam,pillangóval, 4 db 4-es gyertyával,( 16 éves kislányomnak).