Kárpáti borzaska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet karaj csont nélkül
4 dl tej
1 fej fokhagyma
20 dkg trappista sajt
2 dl tejföl

étolaj
őrölt fekete bors
2 db burgonya
liszt
1 db tojás

*

Elkészítés:

Előkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát.
Elkészítés: A húst lecsepegtetjük és a tejből a tojással, borssal, reszelt burgonyával és liszttel sűrű masszát keverünk. A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük. A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval.Tálalásnál a húsra teszünk a fokhagymás tejfölből  majd reszelt sajtot szórunk rá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kárpáti borzaska