Hozzávalók:
5 db tojás
5 ek. kr.cukor,
4 ek. liszt,
2 ek. kakaó,
2 ek víz
Krém:
2 dl tej,
2 csm vaníliáscukor,
1 púpos ek. vaníliapuding,,
3 db tojás sárgája,
15 dkg vaj,
15 dkg p.cukor,
20 dkg p.cukor a habba
reszelt csoki a tetejére
*
Elkészítés:
5 tojásból kakaós piskótát sütünk.
Amíg hül, elkészítjük a krémet. A pudingot a tojássárgájával a vaníliáscukorral a tejben sűrűre főzzük, hűtjük. A 15 dkg vajat habosra keverjük a 15 dkg p.cukorral. A kihűlt krémet géppel jól átkeverjük, mad a vajas krémmel jól kikeverjük
3 tojás fehérjéből gőz fölött a 20 dkg p.cukorral kemény habot verünk.
A krémet a piskótára kenjük, majd a habot kenjük a krémre. Tetejére reszelt csokit lehet szórni.
( A krémbe lehet apróra vágott gyümölcsöt is keverni)