Karfiolrózsák pikáns lecsós öntettel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildikó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 maréknyi pici karfiolrózsa ( 1 személyre )
Szószhoz
1/2 fej vöröshagyma
1/2 paradicsom
1 paprika
1 kk pirospaprika
1 cikk fokhagyma
só ízlés szerint
2 szál majoranna
1 csipet őrölt kömény
1 ek extra szűz olívaolaj

*

Elkészítés:

Nagyon-nagyon meleg van.
Ilyenkor tényleg csak nyers ételt érdemes enni, mert táplál és frissít.
Íme, egy isteni, 5 perces kompozíció.
A különlegesség az most a receptben, hogy bazsalikom helyett majorannát használtam. Annyira kívánom mostanában, hogy még parfümnek is el tudnám viselni magamon egész nap.
Szóval, a szószhoz valókat alapos mosás után, daraboljuk bele a turmixba, tegyünk hozzá éppen csak annyi forrásvizet, hogy összetudjuk turmixolni, és had menjen, amíg pépes szószunk lesz
A pici rózsákra szedett karfiolt tegyük egy tálkába, öntsük rá a szószt, és máris ehetjük. Ambróziával díszítettem, amit meg is ettem az ebéddel együtt.
Ami  még fontos, hogy maradékból is elkészíthető.

Karfiolrózsák pikáns lecsós öntettel