Karfiolos vegyes zöldsaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Karfiolos vegyes zöldsaláta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kis fej karfiol
1 kaliforniai paprika
1 póré hagyma
1 szívsaláta
1 kanál extra szűz olíva
1 teáskanál almaecet

*

Elkészítés:

A karfiolt enyhén sós, ecetes vízben blansírozom, (rövid ideig forró vízbe mártom, majd jeges vízben lehűtöm) Ezzel kicsit megpuhul, de roppanós marad.
A színes paprikát, és a póréhagymát csíkokra vágom, a salátát nagyobb tálban összetépkedem. Az egészet összekeverem, majd megcsorgatom almaecettel, olíva olajjal, és lazán összeforgatom.
Keverés után azonnal fogyasztható, hiszen a karfiolt is meghűtöttem a blansírozás után.

Karfiolos vegyes zöldsaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiolos vegyes zöldsaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!