Hozzávalók:
25 dkg gomba
40 dkg karfiol
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 db csirkeleveskocka
2 ek liszt
1 tojássárgája
1 csokor petrezselyem
só,bors ízlés szerint
1.5 l víz
3 ek olaj
*
Elkészítés:
Gombát vékony szeletekre vágjuk, karfiolt rózsáira szedjük.
Megtisztított és felkockázott hagymát és a gombát felforrósítot olajon üvegesre pároljuk.
megszórjuk liszttel, kevergetjük majd felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a leveskockát és felforraljuk.
Beletesszük a karfiolt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
Tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és folyamatos keverés közben beleöntjük.
Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.


