Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
1 kis fej karfiol
2,5 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2 ek. zsír
só
bors
szerecsendió
2 tk. ételelízesítő
aranybarna csirkefűszer
1,5 dl víz
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben főzöm, túl nem puhára. A csirkecombokat sózom, borsozom, megszórom aranybarna csirkefűszerrel. Zsíron mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütöm. A visszamaradt zsírba teszem az ételízesítőt, majd öntök hozzá 1,5 dl vizet és összeforralom. Az elősütött húst tepsibe rakom, közé és köré pakolom a karfiolrózsákat, majd meglocsolom a vízzel összeforralt, fűszeres zsírral. Közepes hőmérsékletre sütőbe teszem, és egy órán át sütöm. Közben összekeverem a tejfölt a reszelt sajttal és a tojásokkal, fűszerezem kevés borssal, reszelt szerecsendióval. Egy óra sütés után ezt a keveréket rálocsolom a húsra és a karfiolra, majd még sütöm negyed óráig, amíg szép piros lesz a teteje. Lehet hozzá párolt rizst adni köretnek, de magában is kiváló.