Hozzávalók:
2 egész csirkecomb, ketté vágva
1 kicsi fej karfiol, vagy egy nagy fele
2,5 dl tejföl
10 dkg trappista sajt, reszelve
2 tojás
2 ek. zsír
só
bors
szerecsendió
2 tk. ételelízesítő (Vegeta)
aranybarna csirkefűszer(Vegeta Naturella)
1,5 dl víz
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve, enyhén sós vízben nagyon kicsit megfőzöm, szinte csak forralok rajta egyet. A csirkecombokat enyhén sózom, borsozom, megszórom aranybarna csirkefűszerrel. A zsíron mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütöm. A visszamaradt zsírba teszem az ételízesítőt, majd öntök hozzá 1,5 dl vizet és összeforralom. Az elősütött húst tepsibe rakom, közé és köré pakolom a karfiolrózsákat, majd meglocsolom a vízzel összeforralt, fűszeres zsírral. Közepes hőmérsékletre sütőbe teszem, és egy órán át sütöm. Le is lehet fedni alufóliával, de szerintem felesleges, a csirkecomb megpárolódik anélkül is. Közben összekeverem a tejfölt a reszelt sajttal és a tojásokkal, fűszerezem kevés borssal, reszelt szerecsendióval. Egy óra sütés után ezt a keveréket rálocsolom a húsra és a karfiolra és még sütöm negyed óráig, amíg szép piros lesz a teteje. Önmagában is finom, de ha laktatóbbra akarjuk, akkor lehet hozzá párolni rizst. Savanyúság és saláta is adható mellé.
A blogomon több képet is találtok:
http://pkrumpli.blogspot.hu/2015/11/karfiolos-csirkecomb-tepsiben.html