Karfiolos csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Karfiolos csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb
1 kis fej karfiol
2,5 dl tejföl
10 dkg reszelt  sajt
2 tojás
2 ek. zsír

bors
szerecsendió
2 tk.  ételelízesítő
aranybarna csirkefűszer
1,5 dl  víz

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedve,  sós  vízben  főzöm,  túl nem puhára.  A csirkecombokat  sózom, borsozom, megszórom aranybarna csirkefűszerrel. Zsíron mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütöm. A visszamaradt zsírba teszem az ételízesítőt, majd öntök hozzá 1,5  dl vizet és összeforralom. Az elősütött húst tepsibe rakom, közé és köré pakolom a karfiolrózsákat, majd meglocsolom a vízzel  összeforralt, fűszeres zsírral. Közepes hőmérsékletre sütőbe teszem, és egy órán át sütöm. Közben  összekeverem a tejfölt a reszelt sajttal és a tojásokkal, fűszerezem kevés borssal, reszelt szerecsendióval. Egy óra sütés után ezt a keveréket rálocsolom a húsra és a karfiolra, majd még sütöm negyed óráig, amíg szép piros lesz a teteje.  Lehet hozzá párolt rizst adni köretnek, de magában is kiváló.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiolos csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!