Hozzávalók:
1 fej közepes karfiol
1 db. csirkemell
1 nagy pohár tejföl
kb.10 dkg füstölt sajt
só, bors, Knorr fokhagymás villámpác ízlés szerint
*
Elkészítés:
A húsból négy szeletet vágunk, a villámpáccal bedörzsöljük kis olajjal megöntözzük.
A karfiolt tisztítás után forrásban lévő sós vízben éppen csak roppanósra előfőzzük.
A húst olaj nélkül teflon serpenyőben öt perc alatt megsütjük.
A maradék pácos olajjal kikenünk egy sütőtálat, beletesszük a húst ráhalmozzuk a karfiolt.
A nagy pohár tejfölt beleöntjük a pácos tálkába jól kikeverjük és szépen ráöntjük a karfiolra, én házi füstölt sajtot reszeltem rá és be a forró sütőbe, kb.20 perc és lehet tálalni.
Nagyobb étvágyúaknak ajánlom hozzá a párolt rizst/